Началната учителка от Сименовград, която стана хит в интернет с танца си на абитуриентски бал, е работила по заместване в училището от тази година.

Преподавала е в часовете за самоподготовка на четвърти клас и според колегите ѝ е добър педагог. Заради скандала се налага да напусне работа.

Родители пък защитиха учителката. „За мен тя е добър преподавател за моите деца. Това, какво е правила тя извън живота си, не ме интересува и никой няма право да я обсъжда, защото няма безгрешен човек”, категорична е Данка Пенева пред bTV.
.
Днес педагогическият съветник в училището посети всеки клас, а според ръководството децата не били травмирани. Разкрепостеното поведение на 58-годишната възпитателка ѝ струваше работата, въпреки че според колеги и родители тя е отличен педагог.

На 24 май учителката е гост на абитуриентския бал на гимназистите от Симеоновград. Малко след 4:00 сутринта на дансинга започва състезание по танци – според управителя на ресторанта е организирано от абитуриентите. Четири двойки танцуват, а десетки снимат с телефони.

На следващия ден в социалната мрежа е публикуван само танцът на учителката с момче, което също е гост. Видеото получава и директорът на училището.

„Тя обясни, че съжалява за случилото се, че много се извинява и че просто не помни какво се е случило”, обясни Теодорина Иванова, директор на СУ „Св. Климент Охридски”.