Учениците в област Пловдив от 5 до 12 клас ще останат на онлайн обучение още 2 седмици.

Това реши преди малко Областния кризисен щаб, в който освен Дани Каназирева, участваха директорите на пловдивските болници и началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова. Решението, което взехме беше много трудно. Вече повече от три седмици държим учениците в дома си. Това е вредно за тяхното здраве, но виждате всички каква е ситуацията в страдана с ковид-19.

В тази връзка в три от големите болници отваряме до края на седмицата още ковид легла, коментира областният управител Дани Каназирева. С новите в Пловдив леглата ще станат 1100. Началникът на РУО Иванка Киркова заяви, че е гласувала въздържал се и че има мотиви да настоява за присъствено обучение.

Аз не съм медицинско лице и не разбирам другия процес, но до голяма степен подкрепям здравето, но вече се притеснявам на кое място е образованието. Надявам се, че това решение е правилно и че ще доведе до овладяване на обстановката в областта.

Медиците казаха, че много от ковид пациентите не са за болници, а са там, защото са много уплашени. За това роля имат и медиите, дайте малко положителна информация, не е задължително да изкарвате само смъртните случаи, кажете колко са оздравелите, призоваха те.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ