Към 21 часа част от множеството се отправи от пл. Независимост на шествие към Орлов мост. Като веднага след тяхното отправяне част от протестиращите започна да поставя палатки на пътното платно. При призив на полицията да ги разчистят те отказаха, дори призоваха част от множеството на Орлов мост да се върне и да ги подкрепи. Това заяви на извънреден брифинг по повод снощните протести гл. инспектор Красимира Стоядинова.

"Част от множеството започна да изгражда блокади на Орлов мост като дърпаха кофи за смет, връзваха ги със синджири и преместваха кашпи и други паркови елементи върху пътното платно. Изградени са плътни барикади, които не позволяват преминаването на линейки, пожарни и други автомобили със специален режим. 

Събралите се хора на място отказаха да говорят с полицейските служители. Започнаха да събират бутилки, като по между си говореха, че ще ги използват срещу хора, които са нежелани срещу тях.

Другото нещо, което направи впечатление е, че имаше много жени, присъстващи на Орлов мост, което ограничи възможностите на полицейските служители да използват физическа сила срещу тях.

През днешния ден предстоят разговори с тях. Позицията ни е, че уважаваме правото на хората да протестират, но нека не пречим на останалите хора в столицата.

Няма задържани при снощните протести.