Сметната палата влиза на проверка в Българското национално радио. Това решиха депутатите от две комисии в парламента - бюджетната и тази за медиите.

Финансовият одит ще е за периода януари 2017 до септември 2019 г. Решението идва, след като лично премиерът Бойко Борисов поиска одита.

А днес пред националната медия имаше протест. Участниците изразиха мнение, че е нарушена свободата на словото, предаде Нова телевизия.

„При този одит ще проверим законосъобразността на управленските решения на двамата генерални директори, тъй като проверката включва периода на двама генерални директори, така също и на управителния съвет, разходите за възнаграждения по трудови и извънтрудови правоотношения, разходите за издръжка и капиталовите разходи за придобиване на различни активи. Ще проверим дали се спазват и изискванията на Закона за обществените поръчки”, заяви Цветан Цветков, председател на Сметната палата. 

„На първо място искаме да призовем институциите да си свършат работата и да не затварят казуса БНР”, заяви Иван Радев, Асоциация на европейските журналисти.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!