Един от бруталната банда на Квиц, който не беше задържан при мащабната спецакция на ГДБОП и жандармерията в Козлодуйско – Цветан Тинчев, по-известен като Ландърс, се намира в Кнежа, където се крие в дома на своята любовница. Това твърди "Булнюз", като се позовава на отлично осведомен източник, пожелал анонимност.

Както първо БЛИЦ съобщи, мощна операция на ГДБОП под ръководството на Спецпрокуратурата вкара в ареста 10 мутри от Северозападна България.

Тинчев е част от организираната престъпна група, която бе разбита от антимафиоти във вторник. Те са уличени в редица зверства, сред които брутални извращения, грабежи, наркотици, лихварство, палежи, поръчкови отвличания и заплахи. При спецакцията бяха заловени 7 човека от бандата, сред които и тарторът Цветелин Ценов-Квиц. Един от тях е избягал, но впоследствие бил заловен от служители на ГДБОП. Двама души от групата все още се издирват от органите на МВР.

Единият от тях е Ландърс, чиято къща е била обискирана в хода на операцията. Ченгетата обаче така и не го открили. Полицията имала оперативна информация, че той се крие в Бургас. Нашият анонимен източник обаче разкри точното му местоположение, като информацията вече е подадена и до полицията.

Цветан Тинчев-Ландърс е главен заподозрян за палежа на дискотеката на Веселин Попов-Лунгара в Галиче. В бара бе хвърлен коктейл „Молотов“ точно в деня, в който синът на Лунгара трябваше да се яви като свидетел на делото срещу Ценко Чоков в Специализирания съд в София. Съпругата на Веселин Попов категорично сочи като извършител на палежа Ландърс, като според нея именно той е и човекът, който обработва свидетелите срещу кмета на Галиче и който има общо с последния побой на един от тях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!