Кметът на Калояново Георги Георгиев, който бе спипан да шофира след употреба на кокаин, проговори за случилото се и разказа каква е неговата гледна точка в ефира на Нова тв. 

Градоначалникът съзря конспирация и опит да бъде свален от власт. Той отрече да е взимал наркотици и обясни къде е грешката му и защо е преценил, че трябва да се признае за виновен. 

"Има споразумение с прокуратурата в съда. Мога да кажа какво се случи, искам да кажа истината", поде той.
 
"За мен това е чист капан. Случи се следното – имаше пуснат сигнал за мен. Аз това го знаех. Сигналът е до Иван Гешев", каза той.

"Взех служебната кола, спряха ме в Калояново. Бях без колан. Полицаят каза, че му е наредено да ме спре и да ми вземе проба за наркотици, но не пожела да ми каже кой му го е наредил", заяви Георгиев.

"През цялото време питах защо аз и защо мен. Чаках половин час после в колата. Не ми дадоха да пия вода, да ползвам телефон. Драг-чека ми показа наличие на кокаин", призна той.


"В протокола на КАТ пише, че съм бил неадекватен и със зачервени очи. Това не е вярно обаче". категоричен е кметът на Калояново.

"Подложиха ме на страхотен стрес, както и семейството и обществото. Извинявам се за неудобството на всички", каза той и продължи разказа си:
 
"Отказах да дам кръвна проба в "Бърза помощ". Причината е, че един полицай ми каза „недей да даваш кръв, става "лошо положението“ и затова не дадох. А сега съм осъден и се признах за виновен", каза той.

По думите му грешката му е, че не е дал кръвна проба и се е шашнал. Георгиев призова да се видят камерите от мястото, където е бил спрян, за да се види как са се държали с него и дали наистина е бил неадекватен.
 
Според него политически цели стоят зад атаката срещу него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!