Карловското село Кърнаре е окупирано от полиция на районно управление Карлово и спецсилите в Пловдив. На място са шефът на областната дирекция старши комисар Атанас Илков, както и шефът СПС Виктор Празов. 

Входовете и изходите на селото са блокирани, тъй като там са разположени специални сили. В махалата е пусто.

Местни хора съобщиха пред БЛИЦ, че абсолютно всички цигани са се изнесли по съседните села от страх да не бъдат нападнати. Започнаха да прииждат рокери. 

Пред БЛИЦ председателят на инициативния комитет Атанас Николов съобщи, че са поискали разрешение шествието с протестиращите да стигне до циганската махала, но не са им разрешили.


Вече започват да се насъбират хора в Кърнаре, където всеки момент се очаква да започне масов протест.

БЛИЦ припомня, че хората са недоволни и стачкуват от седмици заради тримата цигани-братя, които изпотрошиха заведение в Кърнаре, тъй като отказали да ги обслужат. В същото време в погромената кръчма са празнували абитуриентски бал и е имало табела, че заведението не работи.


Както първо БЛИЦ съобщи, след погрома излязоха наяве чудовищни гаври, които циганите правят с местните хора. В специално писмо от инициативния комитет до премиера и всички възможни институции протестиращите настояват да се реши проблемът им, тъй като циганите ги замеряли с камъни, гонели децата от игрището, пикаели в чашите за кафе и извършвали всякакви други извращения. Хората настояват да се вземат мерки, за да живеят спокойно и да не ги е страх вечер да излизат по улиците. Почти всеки циганин е с оръжие, казват те и треперят за живота си.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Снимки: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

 

 

 

 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!