Протестната блокада на пътя за граничния пункт „Калотина“ вече е вдигната, но остава около 15 км колона от автомобили.

По-рано днес се образуваха километрични задръствания по пътя „Калотина“ и в двете посоки заради блокада на шосето от страна на протестиращи.

Пътят към граничния пункт бе затворен на около 2 километра преди него. На място има присъствие на екипи на „Гранична полиция“ и Областната дирекция на МВР-София.

Протестиращите  ще се опитат да издържат възможно най-дълго, каза по-рано за БНР адвокат Николай Хаджигенов - един от така нареченото “Отровно трио, по повод блокадата на пътя:

“Както обещахме многократно – “ще извиваме ръцете на Борисов образно казано, докато ги счупим". Продължаваме да ескалираме, да затваряме все повече и повече, докато затворим цялата страна. Днешното изявление на Борисов показа паническият му страх от протеста.

Не напразно три четвърти от него беше огрубяване на протеста, това е Борисовият алабализъм, тоест направи един миш-маш от всевъзможни предложения, въртя ни във въздуха, но идеята преди сроковете в Конституцията да го добута до някакви нормални избори, където забележете, тия избори ще ги прави ГЕРБ. А всъщност идеята на протеста е изборите да не бъдат манипулирани от ГЕРБ, както досега“.