Осмо поредно издание на традиционния регионален празник на суджука се проведе в Кошарица. Мразовитото януарско време не спря зрители и участници в програмата да отбележат заедно събитието, а публично бе оповестена тайната на суждука и неговата направа, пише "Флагман".

140 кг суджук и 120 кг вино бяха безвъзмездната почерпка за посетителите на кулинарното изкушение в Кошарица.

В конкурса за най-добър суджук участваха трима представители – Константин Трендафилов, Стойко Стойков и Стоян Кръстев. За своята продукция те получиха поздравления и подаръци от организаторите на кулинарния фест.



В празничната програма участваха самодейни групи от Кошарица и гостуващ състав от Бродилово. Кметът Павел Павлов изнесе празнична реч, като подчерта, че изразява своята огромна благодарност към Община Несебър, за съдействието и подкрепата при реализирането на празника.



Освен жители и гости на Кошарица, празничното събитие уважиха и чужденци, живеещи или гостуващи в околията – англичани, германци, норвежци, руснаци и други.