К-19 остави село в Родопите без... СНИМКИ
В средата на септември Кирково щеше за пети път да фокусира вниманието върху най-добрите производители на чушки в региона в превърналия се в традиция фестивал
В средата на септември Кирково щеше за пети път да фокусира вниманието върху най-добрите производители на чушки в региона в превърналия се в традиция фестивал.
„Любовта към родния ни край ни кара да пазим и съхраняваме традициите, с които се гордеем. Нашият празник съчетава от няколко години традиционното веселие с богата празнична програма, конкурси и кулинарни състезания и изложби, свързани с производството на чушки, което за нас е основен поминък и е една от алтернативите за повишаването на доходите на част от населението.
Тази година обаче ще се съобразим с препоръките на здравните власти във връзка с недопускането на разпространението на “, посочи кметът на родопската община Шинаси Сюлейман.
В миналогодишното издание майстор приготви миш-маш за 450 души. Родопчанинът Фердун Абдурухман пък сътвори национален рекорд, след като изяде 50 люти чушки за 3 минути. Най-вкусната домашна лютеница пък бе дело на Албена Димитрова.
Последвайте ни
2 Коментара: