Германия отбеляза най-голямото от април насам дневно увеличение на случаите на коронавирус. Новите инфекции за последните 24 часа в страната са 2297, съобщи институтът "Роберт Кох".

За последно са били регистрирани повече нови случаи на 24 април. Германия обаче прави през септември два пъти повече тестове на седмица (1 милион), отколкото през април (500 000).

От началото на епидемията в Германия заразените са 270 070, а починалите са 9384, в това число шестима за последното денонощие. Бавария и Северен Рейн-Вестфалия, най-населената провинция в Германия, са най-засегнатите от пандемията райони.

По същото време части от Мадрид са под карантина. В 37 региона на испанската столица се въвеждат строги мерки заради висок брой на заболели с Ковид-19. От понеделник близо 850 000 души ще могат да влизат или да излизат от своя район само за да отидат на работа, на лекар или на училище. 

Няма да са позволени събирания на повече от 6 души. Засегнатите зони са едни едни от най-бедните в Мадрид. 

Франция, подобно на Германия, е с рекорден ръст на заболели. За последните 24 часа там са регистрирани 13 215 нови случая - това е най-големият броя новозаразени от началото на пандемията. 

Във Великобритания бяха отчетени най-много заболели за денонощие от 8 май насам. Премиерът Борис Джонсън предупреди, че втора вълна на Ковид-19 е "неизбежна". Големи части от северната част на Англия са обект на рестрикции в опит да се спре разпространението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!