Епидемията от коронавирус прибра проститутките от улиците. Те се крият вече по апартаменти и хостели, в които водят "смелите" клиенти, пише "Телеграф". 

Най0ниската тарифа за час плътски ласки в момента е между 100 и 150 лв. 

"Мога да кажа, че сега, в пика на епидемията от коронавирус, има рекорден спад в клиентите на проститутките. То е между 60 и 80%, което никога не се е случвало", заяви началник-група "Противодействие на криминалната престъпност, проституция и палежи" в СДВР Любомир Тодоров.
 
По думите му другата тенденция в най-стария бизнес е драстичното нарастване на броя на жриците за сметка на клиентите. Причината е, че доста хора са останали без доходи в пандемията и младите момичета се ориентирали към проституиране. 

Най-модерата схема, която прилагат в момента е, да наемат на партия по две или три жени апартаменти в цяла София и по-големите градове. Най-голям процент от тях използвали квартирите само за работа.

Имало обаче и такива, предимно студентки, които си взимали жилище, в което хем живеят, хем обслужват зажаднели за плътски ласки мъже. Жриците вече не разчитали на сводници,а пускали оферти в интернет приложения. В топ 3 на сайтовете били "Компа", "Ало.бг" и "Адам и Ева", засекли криминалистите. 

Там пускали снимките и обявявали тарифите си. Минималната цена за час горещ секс варирала между 100 и 150 лв., а ако компаньонката била по-засукана и в по-луксозен апартамент - 200-250 лв. на час. 

"Вече няма такива изпълнения в храсти и в коли. Ако се случва, то е изключително рядко и се крият извън центровете на градовете, защото хората станаха много чувствителни на тази тема и подават сигнали", разказват разследващи. 

Коронавирусът ударил жестоко проститутките, тъй като клиентите изпитвали неистов страх да не ги заразят, тъй като по полов път заразата се пренасяла мълниеносно.

"Няма как да ги обслужват с маски и шлемове, не се знае и каква хигиена поддържат жените. Това е сред основните причини за рекордния отлив на клиенти. Друга причина е операциите в стриптийз барове, които предлагаха и платена любов", обясниха полицаи. 

Освен това от 1 ноември се въвежда и ограничение на работното време на всички заведения, което тотално ще ограничи работата на танцьорките на пилон и т.н. Основно момичетата, които се пласират в момента най-масово, са между 20-30 години.

Ако не разполагат със собствен терен те предварително обяснявали на клиента и отивали в стая в хотел Имало обаче редовни клиенти, които въпреки коронавируса продължават да използват платени ласки.