Бившият зам.-министър на икономиката у нас Любка Качакова разкритикува остро имената на новите партии и по-конкретно - коалицията "Изправи се! Мутри вън!".

Обединението около Мая Манолова и организаторите на протестите от т.нар. Отровно трио използва комбинация от името на движението на бившия омбудсман "Изправи се.бг" и призива на президента Румен Радев от летните протести "Мутри, вън".

След подадената заявка за участие в изборите член на ЦИК коментира, че името е необичайно и може да нарушава добрите нрави.

Самата Любка Качакова недоволства, че пълна с отрицателна енергия политическа формация може да направи лошо впечатление на чужденците и дори да попречи на инвеститорите.

"Ето, днес ми се наложи да обяснявам каква е тази партия с "мутри вън" в името си... На човек, който оглежда Европа за своята инвестиция. За 20 години в политиката, аз по-голям срам не съм изпитвала...

Мислете каквото искате, но аз ако бях в ЦИК, НИКОГА нямаше да си сложа подписа под това име. То е позорящо и обидно за България", написа тя на профила си във Фейсбук.