Как да си приготвим ароматен десерт с карамелизирани круши и ванилов сироп
6 круши
4 с. л. пудра захар
1 ванилия на прах
50 мл бяла захар
50 мл кафява захар
щипка кардамон на прах
сок от 1 лайм
30 г масло
Начин на приготвяне
Обелете крушите, разрежете ги на половини и ги почистете добре от семките, пише Elle. В касерола смесете 50 мл вода със сока от лайм, бялата и кафява захар и кардамона. Карамелизирайте до златисто. Оваляйте вътре крушите за 2-3 минути, извадете ги и ги подредете със срязаната страна надолу върху покрита с хартия за печене тава.
Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 5 минути. Обърнете крушите и сложете в изрязаната им част по малко масло, поръсете с лъжица пудра захар и печете още 5-10 минути, или докато крушите омекнат, а пудрата захар се карамелизира.
Смесете ванилията с останалата пудра захар и 50 мл вода и оставете на котлона да кипне. Добавете карамелената смес и използвайте сиропа, за да залеете готовите круши при сервиране.
Последвайте ни
0 Коментара: