Със затварянето на голяма част от България, хората преживяват значителни промени в всекидневния си живот. Никой не ходи в офиса, децата на ходят на училище, плановете за вечеря и партита се отменят. Не е учудващо и че тези промени влияят и върху сексуалния живот на хората.

Хората, които се самоизолират и са без постоянен партньор правят по-малко секс. От друга страна, човек, чийто партньор е бил поразен от вируса, но се е възстановил, би могъл да сметне за прекалено рисковано да има сексуални отношения другия.

Сексуалните терапевти и учени са установили, че хората могат да кривнат и в двете посоки. Това е, защото двама човека могат да реагират на една и съща ситуация по различен начин. Следователно, факторите които повишават сексуалното желание в някои хора, могат да го занижат в други.

Ако на фона на тази пандемия не сте в настроение, не сте единствени. Всъщност, доста хора се оплакват, че отчаянието и паниката са довели със себе си изненадваща липса на либидо. Други пък казват, че гушкането вече им се струва неприятно.

Проучване гласи, че само 24% от извадка от 9000 човека казват, че вирусът е афектирал позитивно върху сексуалния им живот.

Ако се чудите какво ви има, вижте няколко причини, поради които може да преживявате промяна в сексуалния си живот на jenata.blitz.bg.