Съветът за електронни медии е избрал неудобен на задкулисието и кръга „Капитал“ директор на БНР? Националното радио ще показва всички гледни точки и ще е обществена медия, а не такава, обслужваща интересите на Иво Прокопиев? Острието на протестърско-психодясното лоби в БНР Силвия Великова, вече трябва да е обективна?

Няма проблем, грантовият мозъчен тръст, съставен от професионални автори на компромати, диверсанти на словото и политици на повикване, има решение, пише "Труд".

1. Намира се удобен човек в радиото, който е достатъчно влиятелен, за да може да спре сигнала на „Хоризонт“ (без никой да е разрешило такова спиране), точно по времето, когато трябва да тече предаването на Великова „Преди всички“.


Няма нужда да се търси дълго – Пламен Костов, директор на дирекция „Техника“, е точно такъв и разполага с нужните контакти в НУРТС, за да организира „дърпането на шалтера“, което да представи като искане на ръководството. (Малка подробност е, че същият се издига в БНР по времето на Иван Костов).

2. Активират се изданията от кръга „Капитал“, които да пишат от сутрин до вечер за „цензурата“ в БНР и че виновен е генералният директор, който заглушава „гласът на истината“.

3. Организира се хепънинг от 20 журналисти от „Капитал“, „Дневник“, „Сега“, „Медиапул“ и от самото БНР, носещи листове „#КОЙ спря БНР“ и „Не на цензурата в БНР“, а Канна Рачева от бТВ е на мястото, за да тикне микрофон и камера под носа им.

4. Фейсбук гръмва от призиви генералният директор на БНР Светослав Костов да поеме вината за „цензурата“ и спирането на сигнала на „Хоризонт“.

5. Ако прокуратурата и ДАНС разкрият техния човек, то той, разбира се, не е виновен. Цацаров и Гешев стават обект на дежурните подигравки. Пламен Костов е новият „клошар“ и „ром“. Нарочен и набеден е.

Не е можел да го направи сам без шефа си. Иван Бедров, Атанас Чобанов и Илиян Василев пишат постове във фейсбук и статии в „Биволъ“, „Фрог“ и „Свободна Европа“.

Ако Полина Паунова е забравила да каже нещо по темата цели три дни, а се занимава със снимки на кучета във фейсбук, й напомнят. Поправя се: „Така, имам въпрос: С какво професионално постижение е известен директорът на БНР, който в последните дни изглежда показва особено добри заложби на комик?“

А, и директорът на БНР Светослав Костов е освен за уволнение, и за затвора, защото е спрял „Хоризонт“ и е свалил Силвия Великова от ефира.
Ако има някой неразбрал (особено СЕМ), точките се повтарят.

Такъв е сценарият за преврат в БНР – прост, но ефективен. Изпълнителите също са ясни.