Предстои днес властите да обявят официално за какво е разследван "Валиумният изнасилвач" Йохан Фредерик Стелингверф у нас. Вчера той беше върнат в жилището, което обитава в столицата.
 

Полицията води разследване, вчера са разпитани съседи от блока му в столичния квартал „Зона Б-5“.
 
„Разпитваха ни дали сме виждали друго момиче, дали сме чули женски викове, побоища. Явно има и други жертви. Показаха снимки дали ще го разпознаем момичето, лично на мен не ми е позната. Но явно се води допълнително разследване, не е единственото това, което по Коледа се е случило“, обясни съседка пред bTV.

Софиянката, изнасилена от нидерландеца Йохан: Имаше много кръв, а ме подлъга, че е гей ВИДЕО
 
Междувременно в медиите се появи информация, че през октомври чуждестранният гражданин е изнасилил в дома си жена от Унгария, която му дошла на гости. Двамата пили алкохол, след което тя изпаднала в безсъзнание.
 
На следващия ден се събудила с наранявания по тялото и с ясното усещане, че върху нея са извършвани насилствени действия.
 
Подобен е случаят и с българка, която пострадала от ръцете на изнасилвача по Коледа, отново в София.
 
Предишни провинения
 
Оказва се, че чуждият гражданин има "богато" минало, свързано с изнасилвания на жени. Около 10 случая са известни, но в едва 3 от тях се е стигнало до обвинения.
 
През 2006 г. мъжът бяга в Бразилия, след като властите в родната му Нидерландия пускат негова снимка с предупреждение. Арестуван е в град Куртиба и екстрадиран в Нидерландия.
 


Вкарват го в затвора, но присъдата му е намалена. След като го освобождават, се води реабилитиран и в документите му не се посочва, че е бил осъждан.
 
"Валиумният изнасилвач" дори успява да изтри информацията за себе си в интернет. Така той се запознава с жени и ги примамва без те да усетят, че са в опасност.
 
През 2014 г. е обвинен в изнасилване в Малта. След като отрича, обвиненията към него са свалени.
 
В Испания през ноември 2016 г. е имало повдигнато обвинение срещу същия човек в Барселона. Запознава се с момиче, което тръгва с него доброволно. Краят на историята е сходен с предишните случаи.