СИК и ВИС вече не са мощните картели, които бяха някога. Благодарение на момичетата и момчетата от МВР трибуквените групировки бяха превърнати в плоски, раздробени структури. Това заявява в интервю за в. "Труд" шефът на "Криминална полиция" Калин Георгиев.

"Не можем да говорим за мафиотска организация от типа "Монокартел" в България. Такава, която с действията и с функциите си пряко да засяга устоите на трите власти в страната. Нашата организирана престъпност, в сравнение с други държави, е като детска градина. Измеренията са други", посочи Георгиев.

Той не желае да коментира дали Жоро Пурата е бил отвлечен или е бил на почивка.  "По никакъв начин не искам да засягам житието и битието на този човек. Той си каза къде е бил, какво е правел. Ако заявя, че е бил отвлечен, или не е бил, току-виж и на мен ми поискал 5000 лева", каза Георгиев.  
Не сме безпомощни за отвличанията, казва още той. Георгиев не отговаря на въпроса колко банди се занимават с отвличания у нас. "Разполагаме с такава информация, но не смятам да я огласявам. Защото тя ще доведе до негативни явления. Тези хода четат вестници. А и трябва да изненадаме тези банди с нашия инструментариум", допълва той.  /БЛИЦ