Немскоговорящите камили Рамзес, Зевс и Степа са едни от най-атрактивните животни в юбилейната програма на български национален цирк "София" , който гостува под тепетата от 31 март до края април. Четириногите циркови артисти са дресирани и обучени в Германия и затова откликват само на реплики на немски, шеговито разказва едно от лицата на трупата Драго Драганов, съобщава "Марица".

Тазгодишната програма ще мине под знака на един достолепен юбилей - 120 години професионално българско цирково изкуство. В чест на празника под купола в ЖР "Тракия" до магазин Лидл ще се изявяват само наши артисти. В шапитото ще се завърнат номера, които от много години не са показвани на българската циркова арена.

Горди сме, че ще покажем на пловдивската публика наследниците на едни от най-прочутите циркови фамилии у нас - Романови, Кехайови, Колеви, разказва водещият на необикновеното цирково пътешествие Драго Драганов.

На арената ще излезе принцесата на българския цирк Еми Велкова - дъщеря на първата българка, записана в Книгата на Гинес Емилия Иванова. Велкова за първи път работи под купола на наш цирк, след като години наред гастролира в различни кътчета на света с номера с обръчи.

Страхотна еквилибристика ще покаже Митко Колев, който също никога не е работил у нас. Висша езда на кон и дресура на понита ще демонстрират новите герои на фамилия Романови - Мадлен, и на фамилия Кехайови - Свилен.

В спектакъла участват наследниците на много прочутата укротителка на тигри и народна артистка на Русия Маргарита Назарова. Нейната внучка Маргарита Наскинова и съпругът  ще представят дресура на камили, както и номер, в който има 7 питона, игуани и варан, както и дресура на котки и на гълъби.

Специални срещи с акробата Сезгин Ахмедов и клоуна Румбата ще зарадват и малки, и големи.