ВМРО участва за пръв път в управлението на държавата и изпълнихме 90% от това, което обещахме преди 4 години. ВМРО има кауза и се интересува от интересите на целокупния български народ. Дали ще бъдем в изпълнителната власт и след 4 април, това не знам.

Това каза в предаването "Лице в лице" министърът на отбраната и лидер на ВМРО.

"В началото на мандата беше трудно с ГЕРБ, но впоследствие нещата потръгнаха. Минималната пенсия стана 300 лева.


Гордеем се, че успяхме да спрем джендърската Истанбулска конвенция. По темата Македония, която е болна за всеки българин, точно ВМРО спря възможността да се направят компромиси, които да окажат пагубно влияние.

Именно ВМРО прокара закона за вечния длъжник. Мога да изброя още много, много неща, които направихме докато бяхме в изпълнителната власт.

Нашите структури взеха решение да се явим самостоятелно на изборите. Няма какво повече да коментираме по тази тема", обяви още той. 

"По време на избори има всякакъв фолклор. По време на предизборната кампания в Македония видяхме много силно антибългарско говорене и горене на българския флаг.

Ние такива неща тук не сме правили. България няма никакви териториални и малцинствени претенции към Северна Македония. Аз призовавам Скопие да каже същото, но те не го правят. 

От 1944 година в Македония се налага идеята, че македонците не са българи и се правят опити да се открадне българската история.

Аз настоявам точно за това - да не се пише, че цар Самуил не е български цар, че Гоце Делчев не е българин и тн. Никой не иска от Зоран Заев и Стево Пендаровски да се наричат българи сега, но нека спрат да наричат българите татари, фашисти, окупатори. 

Трябва да бъдем точни в понятията си", категоричен бе Каракачанов. 

"Русия като държава не е директна заплаха за България. Напрежението обаче в Черно море влияе на националната ни сигурност и ние трябва да си подредим нещата. Това напрежение влияе върху целия Европейски съюз.

В момента не преговаряме за нови американски изтребители. Ние сме изпратили едно писмо, в което питаме възможно ли е доставянето на допълнителни самолети и какъв е максимума, който можем да получим.

От Вашингтон ни отговориха, че всичко е въпрос на преговори, но ще можем да получим много повече въоръжение на горе-долу същата цена и най-важното - плащането ще бъде разсрочено", разкри Красимир Каракачанов.