Красимир Каракачанов, вицепремиер по вътрешна сигурност и обществен ред, министър на отбраната и лидер на ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2”, коментира отношенията на България със Северна Македония:

Предстоящата му среща с Владо Бучковски. Българската позиция по темата за членството на Северна Македония в ЕС. „Македония, „горещият картоф“ за България, немското председателство мина, сега идва португалското председателство, но въпросът продължава да стои.

Вярно ли е, ще имате ли сила да ми кажете, че очаквате необявена още среща с проф. Владо Бучковски, който беше министър на отбраната на Македония и премиер на страната, а от декември 2020 е назначен за специален представител на македонското правителство за България. Имате ли такава среща?“, попита водещата Илиана Беновска.

Каракачанов отговори: „Г-жо Беновска, Вие работите по-добре от българското разузнаване! Вярно е, чухме се с г-н Бучковски, той другата седмица ще бъде в ролята си на главен преговарящ или посредник, той ще бъде в България. Още не сме насрочили срещата, но дали ще бъде вторник или сряда, някъде там!“