Чувствам се съвсем нормално. Тестът ми излезе буквално преди час и е отрицателен.

Генерал Петров се е почувствал зле в събота. Направили са му тест, като лично ген. Мутафчийски ми съобщи, че той е положителен. Това заяви пред Нова телевизия министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Както БЛИЦ съобщи, вицепремиерът се е самоизолирал, след като е станало ясно, че командващият ВВС ген. Димитър Петров е заразен с коронавирус. В понеделник Каракачанов си е направил PCR тест, който е дал отрицателен резултат.

Ето какво се случва с Каракачанов и вицеадмирал Ефтимов след PCR тестовете за К-19

По-рано стана ясно, че контакт със заразения е причината президентът Румен Радев да прекъсне официалната си визита в Естония. Това потвърди и естонският държавен глава Керсти Калюлайд в профила си във Facebook
PCR-ът и на адмирал Емил Ефтимов, както и на още няколко генерали, които бяха на празника на ВВС, а след това и в резиденция „Лозенец“, са отрицателни, каза по-късно пред "Труд" Каракачанов.

В петък по препоръка на проф. Венцислав Мутафчийски ще си направя още един тест, защото се смята, че симптоми се появяват след четвъртия ден, обясни Каракачанов. Добре е и ген. Димитър Петров, чийто тест се оказа положителен. Той вече няма температура и се възстановява, съобщи още министърът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ