Валери Симеонов приключи с предния период и като народен представител има право да бъде избран, заяви в отговор на журналистически въпрос в Златоград председателят на парламента Цвета Караянчева относно избирането му за заместник-шеф на парламента.

Според нея за думите си като вицепремиер Валери Симеонов е понесъл своя кръст, подавайки оставка и няма нищо лошо в това неговата парламентарна група да го предложи за този пост. Председателят на Народното събрание присъства в Златоград на панихида в памет на загиналите за славата на Родопите от времето на Момчил юнак до Балканските войни.

По правилник всяка парламентарна група има право да посочи заместник - председател и тъй като "Обединени патриоти" нямат посочен заместник- председател, логично беше групата да предложат заместник, уточни Цвета Караянчева. 

По нейно мнение няма нищо странно в това групата на ОП да посочи за заместник- председател на НС Валери Симеонов като един от ръководителите на коалиционните партньори. Този пост на практика е заместващ председателя, води събранието и не знам какво влагат протестиращите в личността на г-н Симеонов, смята председателят на НС.

Относно искането от страна на Корнелия Нинова за оставка на премиера Борисов, Цвета Караянчева коментира, че работата на опозицията е да търси слаби места на управляващите.

"Разбирам, че г-жа Нинова иска да управлява, но все пак българският народ казва кой да управлява и за колко време. Ние много пъти сме се явявали на избори и винаги сме били първа политическа сила. Нека г-жа Нинова да направи всичко възможно, нейните структури да работят по места толкова сърцато и истински, както работят структурите на ГЕРБ", препоръча Цвета Караянчева.