Кашкавалено хлебче - сочно, ароматно и необичайно вкусно!
Съставки:
200 гр. кашкавал или моцарела
2 яйца
150 гр. сметана
3 с.л. брашно
1 връзка магданоз или зелени подправки на вкус
1 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Разбийте яйцата със заквасената сметана, сол, черен пипер на вкус - в зависимост от солеността на избрания кашкавал/сирене.
Добавете брашното, настъргания кашкавал, нарязаните билки, разбъркайте добре.
Загрейте в тигана слънчогледовото олио, изсипете вътре тестото и изпържете на умерен огън под капак в продължение на 5-7 минути. След това с помощта на две дървени бъркалки внимателно обърнете хлебчето и печете без капак в продължение на 5 минути. Ако се страхувате да не се разчупи хлебчето, го разрежете наполовина и обърнете всяко парче поотделно.
Лесно, бързо и изумително сочно! За това кашкавалено хлебче перфектен е сос тартар или друг - по ваш избор. Различни добавки като нарязана шунка или чушка на кубчета само допринасят за подобряване на вкуса.
Последвайте ни
0 Коментара: