Кашкавалено хлебче на тиган  - ястие от категорията " бързо и вкусно ". Минимално количество продукти се превръщат в сочно, ароматно и необичайно вкусно чудо! ​​​​​​​
Можете да използвате всеки вид кашкавал или сирене . Основното нещо тук е да не използвате допълнително брашно и да не изсипвате в тигана твърде много олио.

Съставки:

200 гр. кашкавал или моцарела
2 яйца
150 гр. сметана
3 с.л. брашно
1 връзка магданоз или зелени подправки на вкус
1 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Разбийте яйцата със заквасената сметана, сол, черен пипер на вкус - в зависимост от солеността на избрания кашкавал/сирене.
Добавете брашното, настъргания кашкавал, нарязаните билки, разбъркайте добре.

Загрейте в тигана слънчогледовото олио, изсипете вътре тестото и изпържете на умерен огън под капак в продължение на 5-7 минути. След това с помощта на две дървени бъркалки внимателно обърнете хлебчето и печете без капак в продължение на 5 минути. Ако се страхувате да не се разчупи хлебчето, го разрежете наполовина и обърнете всяко парче поотделно.

Лесно, бързо и изумително сочно! За това кашкавалено хлебче перфектен е сос тартар или друг - по ваш избор. Различни добавки като нарязана шунка или чушка на кубчета само допринасят за подобряване на вкуса.