Напрежение в казанлъшкото село Горно Черковище. Няколко души са пострадали след меле през почивните дни.

Млад мъж решил да си направи селфи с кон, който бил близо до пътя. Това подразнило неколцина роми, които влезли в пререкание с младежа. В ситуацията се намесили и негови приятели. Стигнало се до свада, в резултат на която трима души се озовават в болницата в Казанлък, пише presstv.bg.

Това е поредния случай на побой в населеното място. През лятото възрастен мъж бе пребит в магазин. Извършителите бяха арестувани.

Всичко това е причина днес млади хора да се събират в центъра на населеното място и да настояват подобни инциденти вече да не се случват, като настояват за засилено полицейско присъствие в селото.

Стотинките, заради които цяло село се вдигна на бунт срещу ромите, влизат в затвора 

Настояват да спре тенденцията за заселване с хора, които не са от населеното място, нещо което се случвало особено преди избори.

Кметът на Горно Черковище излезе да говори с протестиращите и потвърди, че има нужда от повече полицейски патрули в Горно Черковище.

Други сред протестиращите, заявиха, че от кметството не трябва да политизират очевидния проблем, а да търсят начин за разрешаването му.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ