24 % увеличение на заплатите си искат бургаските преподаватели, се разбра днес от секретаря на СБУ към КНСБ в Бургас Станка Новакова. Исканото увеличение на заплатите е върху базата на получените от страна на педагогическия и непедагогическия персонал възнаграждения през юни т.г..
За да се достигне средна заплата от 650 лв за педагогическия и 385 лв за непедагогическия персонал увеличението трябва да бъде направено с днешна дата-1 октомври. Това бе записано в споразумението по време на ефективните стачни действия в началото на миналата учебна година между синдикатите и образователния министър Даниел Вълчев.
В Бургас работещите в сферата на училищното образование все още не са получили увеличенията си. Това обаче вече било постигнато в детските градини.
След седмица синдикатите в Бургас ще проведат свой координационен съвет, на който ще обсъдят ситуацията в системата на образованието по места в областта и тогава ще излязат със становище за това как ще протече работата им през настоящата учебна година, предаде от Бургас кореспондентът на Агенция Блиц. /Марина Шиварова, БЛИЦ