„Съмненията, гафовете, скандалите бяха част от политическия пейзаж на работата на парламента през последните четири години, което бие върху авторитета и подронва доверието на българските гражданите. Създава се впечатление, че работата е плод на сделки и промени в последния момент“. Това обобщи пред БНР Халил Летифов, зам.-председател на парламентарната група на ДПС.

По думите му изборите ще трасират пътя на страната ни и как тя ще се възстанови от кризите, и какви приоритети ще се поставят.

„Изборите са важни, защото предстои нов програмен период, намираме се 30 години след прехода и 10 години след управлението на ГЕРБ... Харченето на парите от Европа трябва да става след сериозен анализ по сектори и целенасочено, за да имаме икономическо развитие“.

В предаването „Неделя 150“ Летифов допълни: „Разделението и между партиите, и между обществото, и между институциите е на критично ниво, опасно и ерозира държавността. Никой няма полза от това... ДПС няма за самоцел участие във властта, за нас властта е инструмент за решаването на проблемите и за решаване на важни въпроси“.

Според него „червената линия за ДПС е липсата на управленска програма, липса на ясни приоритети и цели“.