Попълнете търсена ключова дума или фраза

Хамид Хамид: Ахмед Доган анализира доста обстойно ситуацията в България

https://blitz.bg/politika/khamid-khamid-akhmed-dogan-analizira-dosta-obstoyno-situatsiyata-v-blgariya_news716393.html Blitz.bg

"В момента властта се упражнява в името на самата власт, а не в името на хората", каза депутатът от ДПС

София, България 21 Дек. 2019, 18:20 616 прочита 0 коментара

Ахмед Доган анализира доста обстойно ситуацията в България. За съжаление през последните години има едно отстъпление от демократичните процеси и ние трябва да работим това отстъпление да бъде прекратено.


Обществото трябва да се върне в демократичните устои на своето съществуване.

Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 депутатът от ДПС Хамид Хамид, който коментира традиционната годишна реч на почетния председател на партията Ахмед Доган.

"Политиката се отдалечава от хората в последните години, защото властта се упражнява в името на самата власт, а не в името на хората. За мен през цялата 2019 година политиците бяха слаби актьори. Цяла година говорихме, че трябва да седнем и определим приоритетите пред България, но нищо такова не се случи.

Вместо това само се повтаряше какви успехи сме постигнали, но за нас тези твърдения не се споделят от обществото. Слабото актьорство си пролича и при гласуването за партийните субсидии.

Двете най-големи партии се обединиха, за да спасят парите си. Това беше грозно съглашателство. Кумове на тази церемония бяха така наречените патриоти, които внесоха предложението за 8 лева субсидия.

Никой не обясни на обществото за какво се използват тези пари. Ние сме убедени, че такъв дебат трябва да има в обществото. За ДПС най-доброто управление за България е парламентарната република.

Не подкрепяме идеите и тезите за президентска република. В Европа почти няма президентски републики. Отношението между премиер и президент излезе от добрите обноски, появиха се лични нападки и това не е хубаво. За мен това напрежение ще се задълбочи още", категоричен бе Хамид.

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам