Ако някъде има проблем, то той е в двойнствената роля на г-жа Караянчева. Тя е председател на парламента, но и деен партиен активист.

Това заяви в ефира на Нова телевизия политологът от Института за дясна политика Георги Харизанов.

„Надъхването на партийния актив изисква един начин на говорене, а форматът в Народното събрание – друг“, каза той.

„Човек трябва да не се притеснява от това, което говори, без значение от формата, когато заема високи политически постове. Обществото след няколко месеца ще обсъди кой прав  кой крив“, добави той.

„Стилът на говорене на Караянчева е експресивен, агресивен. Това е тя и за нейният регион върши работа“, приключи темата политологът.

Георги Харизанов отговори на нападките и обвиненията на Цветан Цветанов от преди дни:

„Във ВИФ явно хидромелиоративни системи не е била основна тема на обучение", поде Харизанов, посочвайки че Цветанов дори некомпетентно произнася вида система.

"С действията си Цветанов заличава своя принос в политиката. Твърденията му по мой адрес трябва да бъдат подкрепени с факти. Нека покаже тези списъци на ДПС, по които са уволнявани министри, да видим каква е кадровата политика на ГЕРБ.

Когато си втори човек в една партия, и в последствие се окаже, че в нея е имало толкова нередни неща, това те поставя в неудобна ситуация ”, заяви в ефира на „Здравей, България”  анализаторът.

„През 2011 г., когато станах част от борда на „Напоителни системи”, имаше над 75 преписки за кражби и посегателства. По това време Цветанов беше вътрешен министър.

Малко след това през един мой колега започна силен натиск за заплащане на несъществуващи задължения на дружеството към частна фирма.

Натискът дойде от компания, която претендираше с листа от тетрадка, че е докарала резервни части. Колегата ми се оплака от натиска, обявих на фирмата, че няма да им бъдат платени тези средства. Малко след това с мен се свърза уреждач, който бе част от системата на МВР.

Той ми каза, че като се видим на четири очи, ще се разберем. Подадох сигнал до инспектората на Министерството на земеделието Александър Михайлов.

Половин час след това заедно с него бяхме в ГДБОП. В дирекцията там подадох официален сигнал, че срещу мен се управлява корупционен натиск.

По искане на прокурор дадох разрешение телефона ми да бъде послушван. Така, че не знам за какви злоупотреби говори Цветанов”, разказа Георги Харизанов. И заяви категорично, че никога не имал намерение да става народен представител.

"Когато се говори за шефа на ГДБОП в Търново, който е трябвало да бъде подслушван, вчера в декларацията на застрахователно дружество стана ясно, че партията на Цветанов се финансира от унаследен бизнес, който не е ясно какъв е", каза той.

Харизанов каза, че никога никой не е водил с него разговори да бъде номиниран за народен представител. „Нямам никакъв афинитет към това и не съм коментирал подобно нещо с премиера Борисов или с когото и да било“, заяви той.

"Нека Цветанов подкрепи твърденията си с факти", натърти Харизанов.
 
"Профилът на искрения избирател на господин Цветанов би бил изключително интересен. Ако видя такъв, бих искал да поговоря с него", призна с усмивка той.

По думите му Цветанов едва ли ще влезе в парламента с политическия си проект, затова няма смисъл да се говори дали някой би се коалирал с него.