В опита  да разнообразят почивката на туристите и да почистят, едновременно с това, плажовете, в Приморско започнаха кампания - фасове срещу разходка с лодка.

Срещу бутилка, пълна с фасове от плажа, летовниците получават безплатна разходка в морето с яхта. Идеята е на хотелиера Здравко Василев.

"Фасовете са елемент, който търпи много бавно разлагане, и от това, което ми носят туристите вчера и днес, виждам, че има и фасове на повече от един сезон. Първо, съм един от най-големите противници може би на тютюнопушенето и ми направи впечатление, че и на други места има тази инициатива“, каза той пред БНР. 

“Реших да се спра именно на разходка в Дяволския залив. Това е южният залив на Приморско. Вчера имахме около шест души, който дойдоха, и днес имаме още няколко загрижени за екологията", добави Василев.

Както БЛИЦ съобщи, подобна инициатива поде и заведение в Поморие. Кампанията на плажното барче се казва „Лимонада за смет”, като целта е срещу чаша, пълна с боклуци от плажната ивица, барманът да ви даде чаша лимонада или бира.