Индексът на тържищните цени на хранителните стоки се повишава тази седмица - от 1.731 на 1.736, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът достигна най-високото си ниво тази година - 1.768, около Великден.
Захарта през последната седмица се продава средно по 1.34 лева за килограм. Цената на олиото на едро се повишава с 0.03 лева, до 2.53 лева за литър. Брашното тип &quot;500&quot; запазва цена от 0.89 лева за килограм.<br /> <br /> Обикновената кайма се продава средно по 4.79 лева за килограм, а произведената по стандарта &quot;Стара планина&quot; струва 7.60 лева за килограм. Кренвиршите по стандарта &quot;Стара планина&quot; поскъпват с 0.5 на сто, до 7.40 лева за килограм.<br /> <br /> Оранжерийните домати поскъпват с 3.4 на сто - до 1.85 лева за килограм. Оранжерийните краставици обаче поевтиняват с 2.6 на сто и се продават средно по 1.85 лева за килограм. Картофите поскъпват с 3.1% и се продават средно по 0.67 лева за килограм. Цената на зелето се понижава със седем на сто, като достигна до 0.40 лева за килограм.<br /> <br /> Ябълките се продават средно по 0.93 лева за килограм. Цената на лимоните се повишава с 0.7 на сто - до 1.49 лева за килограм. /БЛИЦ<br />