Творецът Иван Георгиев, известен като художникът на мутрите Папа Жан, е протестирал днес в адската жега 1 час пред Народното събрание. Той е носил плакат на пребития от роми негов внук Майкъл, и надпис: „До кога ще търпим циганите да ни бият и унищожават“?

За времето, в което протестирах, минаха 10-20 депутати с наведени глави,не ми обърнаха никакво внимание. Спря се да поговори с мен само народният представител Валентин Николов. Иначе пратиха 10 полицаи да се опитват да ме изгонят от там, но не успяха. Аз пред този парламент картини в знак на протест съм палил, няма как да ме уплашат, коментира Папа Жан. Според  мен всички са безсилни и се страхуват от циганите, за това държавата ни е на такъв хал, защото на страната ни и трябват 1 милион ромски гласове. Остава ни само да е изнесем в чужбина и те да остават да безчинстват  тук, ядосва се творецът. Той каза, че в момента 16-годишният Майкъл е по изследвания, стресиран е, след като е бил зверски пребит. 

БЛИЦ припомня, че по време на тренировка на отбора по кану-каяк от детско-юношеската школа на СК „Асеновец” избухна кърваво меле с роми. Едно от момичетата пада от лодката, роми, които са на брега, предложили да помогнат. Девойките отказали, циганите станали агресивни, започнали да хвърлят камъни, преследвали децата във водата. Заплашвали, че ще убият състезателите. Треньорът и момчетата се притекли на помощ, агресорите нарамили греблата от лодките и пребили с тях състезателите, сред които имало и малки деца. По-късно пред болницата дошла цяла тумба роми, която нападнала момчетата и треньора. Само бързата намеса на майката на Майкъл, която звъняла на жандармерията, предодвратила по-страшен инцидент. Това е страшно, безчинствата на тези хора нямат край. Щеше да пламне втора Катуница в Асеновград, не спира да се възмущава Папа Жан. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ