Километрично задръстване се е образувало по обходния маршрут през Ботевград, който шофьорите трябва да ползват след като инцидент с жертва затвори тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус" по-рано днес, съобщава bTV.

Движението в тунела е временно преустановено за всички автомобили, а леките коли могат да ползват пътя Ботевград - София.

Временно е ограничено и движението тежкотоварни автомобили по "Хемус", съобщиха от пресцентъра на МВР. Ограничението е и за двете посоки - и от, и към София.


Екипи на "Пътна полиция" оказват съдействие на водачите и ги насочват към свободните паркинги. На изхода от София товарните коли се спират от пътните полицаи и отклоняват към свободните места за паркиране. Подобна е ситуацията за идващите товарни коли към София. Движещите от север ТИР-ове се спират и отправят към паркингите край Монтана, Враца, Ловеч и Велико Търново.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" информират, че пътните настилки в страната са предимно мокри, по усойните места заледени, но почистени и обработени.

Ограничава се движението на тежкотоварни автомобили над 10 т. в тръбата в посока София на тунел "Витиня". Обходният маршрут за камионите над 10 т. в посока Варна-София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала "Хемус".

Ограничава се движението в дясната тръба на тунел "Витиня" в посока Варна, поради ремонт. Движението на автомобили до 10 т се извършва двупосочно в лявата тръба в посока София.

Автомагистралите "Струма", "Марица", "Черно море" са отворени за всички моторни превозни средства.