В колата, която днес бе смазана при нелеп инцидент в тунел "Ечемишка край магистрала "Хемус", са пътували брат и сестра. Жената загива на място, мъжът се отървал с по-леки наранявания.
Той бил закаран в болница с травми по главата, но смазан от мъка, отказал да бъде хоспитализиран. 

Злополучната тръба на тунел „Ечемишка”, където днес загина жена, не е ремонтирана основно от 1985 г., съобщава bTV.

По обяд част от носещата конструкция на осветителната система в тунела пада върху автомобил, който преминавал в същото време. 


Ненавременния ремонт на тази конструкция е основната причина за тежкия инцидент, каза Георги Златев от АПИ. Очакват се и заключенията от полицията.

Изпълнителният директор на АПИ инж. Дончо Атанасов заяви, че ще назначи отделна комисия за изясняване на инцидента.

Служебният министър-председател Огнян Герджиков разпореди да се изяснят обстоятелствата, довели до тежкия инцидент в тунел "Ечемишка".

Той разговаря с министъра на регионалното развитие и благоустройството и разпореди да бъдат извършени всички действия от страна на институциите от изпълнителната власт по изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента в неремонтираната тръба на съоръжението, да бъдат предприети необходимите мерки и потърсена отговорност.

Прокуратурата вече е завела следствено дело по случая, съобщиха от правителствената пресслужба. Министър-председателят увери, че всички отговорни институции работят по случая. Той е информирал президента Румен Радев.