За 4 месеца открехнахме вратата. Има възможност България да е много по-хубаво място за живот. Нека заедно отворим вратата и минем през нея.  Това заяви пред Нова телевизия Кирил Петков, коментирайки логото на новия си политически проект, а именно отворена врата към природата.

"Избирателите ще решат колко подкрепа ще ни гласуват. Вярвам, че в следващия парламент ще има 121 депутата със споделени ценности като нашите", каза Петков. 

"Нямаме мандатоносител, защото започнахме разговорите онзи ден - има 330 партии, но като им кажеш, че няма да им дадеш места в листите и пари, се оказва, че няма толкова партии", включи се в разговора Асен Василев. 

Петков отказа да коментира преговорите с "Екогласност". "Никога не съм говорил за пари. Единственото, което сме казвали за пари, е че ни ще си самофинансираме кампанията", уточни той.

"Познавам Копринков, той е съветник на президента. Той не работи и никога не е работил за нашата партия", каза Асен Василев. 

"Най-убедителните аргументи, че не сме партия на Радев, ще дойдат когато видите листата ни. Това ще са чисти хора - професионалисти, но с опит", каза Петков. 

Той заяви, че ще подкрепи Радев на изборите, Василев също. 

"Екипът, който ви представихме в момента, си беше с нас и в президентството", заяви Василев. Той обаче не пожела да каже от кога Стефан Янев е знаел за готвения проект. 

"Мой кум, който е в Австрия, се оказа, че е част от някаква сделка. Има всякакви интерпретации. Радва ме, че всички партии говорят за нас, без значение как", каза Петков. 

"Въртят глупости и отклоняват хората. Залагам името си и новия си политически проект на Спецов. Имам му доверие", каза Василев. 

"Не сме сложили червени линии за партии, а за хора и принципи. С ГЕРБ по никакъв начин няма да влезем в официалните краски, в които всеки се опитва да ни сложи", каза Петков. 

"Не е важно коя партия с какво заглавие е, а и кои са хората, които седят на местата в НС и дали искам да работя с тях", обясни той. 

Петков каза, че вече на 100% не е канадец.