Политическият пиар Нидал Алгафари сравни политическата обстановка у нас с движението по пътищата. В личния и фейсбук профил той посочи, че най-неприятното за всеки шофьор е, когато участник с МПС пред него, подава мигач на дясно и завива на ляво.

Коментарът му идва на фона на появата на новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Както БЛИЦ писа те се определят като десен проект, който ще прави и леви политики, или ляв проект, който ще прави десни политики.

Ето какво пише той:

"Приятели,
най-неприятното за всеки шофьор е, когато участник с МПС пред него, подава мигач на дясно и завива на ляво. Стават недоразумения и катастрофи. Така е на асфалтовото платно, където участниците са пет, десет, двадесет.

Пренесете подобна ситуация в политиката. Представете си, ако участват стотици хиляди, че и милиони човешки съдби и един от водачите започне с тези маниери на лека жена.

В някои държави, от които сега бягат човеци, лидерите им правеха точно това. Даваха нишани на дясно, а вършееха на ляво. Постигнаха войни, размирици, конфликти, катастрофи, срив на икономики, хуманитарни кризи за населението си.

Мъдрите философи, учени, знаещи и можещи в историята не случайно са определили две основни политики. Едната е повече държавна намеса, другата е по-малко такава. И за едната и за другата си има и кусури и попадения.

Във всяка една държава, която държи на определени ценности, разминаването на думи и дела не се поощрява. Примерно в страната на изгряващото слънце, когато назначиш висш чиновник и той се окаже измамник, назначилият го си подава оставката най-малко. По-достойните практикуват харакири или сепуко.

В другият край на света зад океана, подобен назначаващ, забравя какво е политиката, облича си каубойският костюм и тича при биковете.

Пък не дай Боже, някой в цивилизована държава, да наруши основният закон на държавата, няма да има свян да се огледа в огледалото, камо ли да претендира за участие в политическия живот.

Но, това се случва на други географски ширини. При нас безочието, наглостта, фукнята и гьнсуратлъка, явно са основа за претенции и домогване до власт, пари и слава.