Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви в публикация в "Туитър", че България се нуждае от стабилно проевропейско правителство, което да работи за приемане в Шенген, в еврозоната  и за истинска съдебна реформа, която да противодейства на про-руската намеса.

Опитите да се използват неоторизирани записи на частни политически срещи, за да се предизвика институционален хаос, няма да успеят, заявява Петков.

БЛИЦ припомня, че в събота от ГЕРБ официално заявиха, че замразяват преговорите за кабинет с ПП-ДБ заради изтеклите записи. 

Първата реакция на новината дойде от номинирания за правосъден министър в кабинета на Николай Денков - Милен Матеев. Той заяви тогава, че ГЕРБ не са посочили ясни критерии, но потвърди, че изтеклият запис от Националния съвет на ПП, разпространен от Радостин Василев, е автентичен.

В неделния ден пък Христо Иванов призова за диалог и нова среща между Мария Габриел и Николай Денков, които да се разберат каква точно да бъде формулата за бъдещото правителство. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук