Жителите в многолюдния блок 33 в бургаския кв. „Изгрев“ са потресени от вестта за нападението над дъщерята на уважавано семейство от вход 1, пише "Флагман". Хората, събрали се пред блока, казват, че умът им не побира как може да бъде извършено подобно жестоко покушение.

Те изключват възможността 17-годишното момиче – отличничка от гимназия, дете на уважаван лекар, джипи на повечето от жителите в блока, и рецидивиста Кокинов да се познават. 

„Изключено е това прекрасно момиче да познава нападателя, който е живеел в съседния блок 35, в 9 вход. Момичето и по-големият му брат не поддържат контакти с такива хора“, единодушни са съседите на семейство Фейзови.

Майката работи в частна болница и е специалист по вътрешни болести, бащата е финансист. По непотвърдена информация,  намушканото 11 пъти момиче е оперирано успешно и вече е преместено от Реанимация във Втора хирургия на УМБАЛ-Бургас. Състоянието му е стабилно.

Въпреки че двата блока в жк. „Изгрев“ – 33 и 35 са съседни, те буквано представляват две големи села и вероятността нападателят Иван Кокинов да е познавал момичето не е особено голяма. Възможно е да я е набелязал по неясни подбуди, които едва ли са нападение с цел обир.

От кадрите се вижда, че той извършва заколението със садистично удоволствие и последователност, вижда се, че е проследил двете момичета още от храстите. И двата блока са в непосредствена близост до ул. Транспортна“, дели ги малък парк – от около 400 метра разстояние.Бащата на касапина – Тодор Кокинов работи като шофьор на тежкотоварни камиони в строителната сфера. Вчера сутринта, около 10 часа, няколко часа след задържането на сина му, Тодор Кокинов бил в кафето до магазин „Анет“ в комплекса и разговарял с комшии най-спокойно, което означава, че не е знаел какво се случва през нощта с момчето му.

27-годишният Иван израснал без майка си в апартамента на 5 етаж във вход Г. Съседи твърдят, че от около 3 години насам скандалите, побоищата и скачането с нож по етажите са били честа гледка, многократно са сигнализирали органите на МВР за психарското му поведение, тъй като повечето имат малки деца.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ