27-годишният Иван Тодоров Кокинов е изродът, който безпощадно наръга 11 пъти ученичка в бургаския ж. к. „Изрев”, съобщава Флагман.бг.

Кокито, както е познат сред аверите си, е с тежко криминално досие, с престъпления в различни области. Списъкът с неговите прояви започва от 2018 г., когато е хванат с наркотици. Само година по-късно криминогенът се забърква в документни престъпления и кражби.

Снимките му в социалните мрежи са в обичайния бургаски стил – с качулки, анцузи Адидас и фотоси в компания с голи до кръста мъже. По нищо не личи, че Иван Кокинов има и психични отклонения.Припомняме, че на 27 юни, около 22,30 часа озверял от дрога Кокинов намушка без никаква причина с ловджийски нож 11 пъти ученичка. Жертвата е непълнолетна – на 17 г. Бруталната сцена се е разиграла пред бизнес център „Кондоско”.

Компанията била от две момичета и две момчета, които пресичали пешеходната пътека от Гробищния парк към ж. к. „Изгрев”. Въоръженият нападател изскочил внезапно и ги подгонил с нож в ръка. Те се разбягали в различни посоки, но едно от момичетата се спънало и паднало. Така попаднало в лапите на предрусалия Иван. В този момент той замахнал с ножа, като забил острието му първо във врата й, след което продължил да я ръга на посоки.

След като тя спряла да мърда, Кокинов побегнал, без да прибира ножа. Нощният охранител на бизнес центъра чул виковете за помощ на приятелите й и подал сигнал на тел. 112. На място дошла линейка и полицейски екипи.

Лекарите все още се борят за живота на момичето.

Мъжът е арестуван и в момента е в ареста за срок до 72 часа. Окръжна прокуратура-Бургас го е обвинила в опит за убийство, останал недовършен поради независещи от дееца причини. Престъплението е квалифицирано по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ