"Това ненормално време, което имахме от началото на април, всъщност си е напълно нормално с една особеност - че беше по-студено от обичайното. Иначе що се касае до това, че често превалява, то сега му е времето да вали и ние не трябва така много да роптаем, защото земеделците са много доволни от тези валежи, още повече че ако отсега се бяха наредили едни горещи и сухи дни, какво щяхме да правим лятото.

Така че нека да не му се сърдим на времето", това коментира пред Нова тв климатологът Симеон Матев. 

"Оттук-нататък няма да става студено", увери той.

"Днес следобед през страната ще премине един атмосферен франт, но няма да понижи драстично температурите, а ще ги доближи до нормата. През следващите дни температурите ще са около и малко под нормата.

Има основание да чакаме към четвъртък-петък идната седмица малко по-ниски температури. Максималните ще са около 12-17 градуса, което не е толкова студено. Така ще е заради облачното време, което ни очаква. Минималните температури в края на другата седмица ще са около 5 и 10 градуса.

Така че най-студения период следващото седмица ще е четвъртък и петък", посочи той.

"Следващият уикенд вече ще е по-топло, температурите ще се стабилизират", допълни той.

"От този следобед и през цялата следваща седмица ще има превалявания, но няма да вали от сутрин до вечер. Те ще са с краткотраен характер валежите", допълни Матев. 

"Тази вечер очакваме да прегърми с нахлуването на студения фронт", посочи той.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук