Кметът на бургаското село Маринка Лъчезар Колев превърна личния си автомобил в снегорин и извади десетки бедстващи хора от снежната блокада на пътя за село Твърдица. По своя инициатива той монтирал гребло на личния си джип, снабдил го и с вериги и още при предния зимен ад изчистил селото, съобщава "Флагман".
Кметът Лъчезар Колев обаче както винаги остана скромен и не придаде особена важност на случилото се. Обясни, че това за него е дълг, след като е избран от хората да ръководи селото.

„Чудо не съм направил, не е нищо кой знае какво. Снощи помагах на хората, блокирани на пътя Маринка – Твърдица, както и на автобус с пътници, закъсал преди да затворим участъка. Имаше хора, които оставаха на пътя и нямаше как да ги оставим по средата, имаше семейства с малки деца, които трябваше да извозим. Вечерта прекарах до село Твърдица около 10 души в 5 леки коли.

Нямаше да допусна да остане някой в преспите, хората се молеха да ги приберем по домовете си. Проблемът беше, че нямаха търпение да изчакат, минаваха пред снегорините и така ги блокираха”, обясни Лъчезар Колев.

При предишния сняг на 30 декември кметът отново бил в действие. Изчистил селото със собственоръчно монтираното гребло на личната си кола и с помощта от местния земеделец Сотир Пиперов. „Заредихме неговите машини с гориво от кметството, работихме рамо до рамо и улиците в Маринка светнаха. За съжаление този път преспите ме победиха и предният мост на колата се счупи, затова няма как да продължа. В момента малките улички в Маринка са непроходими, изчистен е само главният път. В момента уреждаме шофьори на селскостопанска техника, които да дойдат и да изринат снега”, обясни още Лъчезар Колев, който цяла нощ не е мигнал и продължава да решава проблеми на селото, което управлява. 

В Маринка снощи е нямало ток за известно време, но почти веднага проблемът е отстранен. Сега обаче няма вода, тъй като е спрял токът в село Извор, откъдето става подаването. Пуснат ли тока там, до 4 часа в Маринка ще има и вода.