Анонимен заплашва с писма кметицата на дупнишкото село Крайници Мариана Димитрова. В рамките на месец тя е получила две с ултиматум да не се кандидатира отново за кмет, защото ще й се случат много лоши неща, съобщава Struma.bg.

„Към 20,30 часа вчера се прибирах у дома. Бях с колежката ми кмет на село Червен брег Силвия Тодорова. Видяхме на входната врата писмо, адресирано до мен. Първото анонимно писмо, което получих преди около месец, нямаше адрес. Колежката взе писмото, отвори го и ми го прочете. В него пишеше да не агитирам хората от селото.

Аз съм трети мандат кмет и те са свикнали да споделят проблемите си с мен. Аз искам да се явя на избори като на състезание – който спечели, този ще бъде кмет. В писмо пишеше още, че ако се кандидатирам за кмет, ще ми се случат много лоши неща”, заяви Мариана Димитрова.

“Имаше и послепис, който гласеше: “Не се оплаквай в полицията, и тя не може да ти помогне”. Писмото е писано от средно интелигентен човек, тъй се обръща на Вие. Тук-там е сложил запетая на точното място. Обадих се в полицията в Дупница и предадох писмото на криминалистите, които пристигнаха.

Имам някакви съмнения кой може да е анонимният ми “обожател”, но не мога да го докажа”, допълни Мариана Димитрова, която ще се бори за четвърти мандат като кмет на Крайници.

Криминалистите в Дупница все още работят по първото анонимно писмо, което получи кметицата. Тогава тя откри плика в имота си, имаше и малък букет цветя.