Намалените приходи заради епидемията от коронавирус и актуализацията на бюджета на Община Пловдив бяха сред темите, които обсъдиха кметът Здравко Димитров, районните кметове и групата общински съветници на ГЕРБ. В нея участва и лидерът на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев. По време на срещата участниците се обединиха около няколко важни приоритета за предстоящата сесия на Общинския съвет.

Ще бъдат осигурени средства за изграждането на нова детска градина в район „Южен“ на бул. „Ал. Стамболийски“. За строежа й в бюджета са предвидени 900 хил. лв. „Образованието е национален приоритет на партия ГЕРБ, недостигът на места в детските градини е основен проблем с разрастването на град Пловдив, така че не можем да се бавим с изграждането на детски градини“, коментира кметът Здравко Димитров. Освен тази в район „Южен“, предстои да бъдат ремонтирани още две детски заведения в „Централен“ - ДГ „Буратино“ и ДГ „Чучулига“. Те ще бъдат преустроени с допълнителни пристройки и салони, за да може да се увеличи приемът в тях.
 
Улица „Даме Груев“ остава приоритет в инфраструктурната програма на Общината. В момента тя се препроектира, за да бъде разширена и ще се реконструира поетапно. Това ще позволи предвидените за нея средства в бюджета да бъдат преразпределени като за тази година ще останат 600 хил., с които ще бъде завършен първият етап от ремонта й. Допълнително се предвиждат 120 000 лв. за препроектриане на бул. „Северен“ в частта му към „Карловско шосе“.

Добрата новина е, че от бюджета на културния календар ще бъдат предоставени 100 000 лв. на Държавна опера Пловдив за реализацията на програма „Опера оупън колекция“. В нея ще са включени камерни събития, съобразени с новите противоепидемични мерки.

Друг приоритет на Община Пловдив е кино „Космос“, по който предстои в много кратки срокове да бъде стартирана процедурата за проектиране.