От Държавната агенция "Национална сигурност" са оказвали натиск върху главния редактор на Frog News Огнян Стефанов и той се е чувствал застрашен. Това разказа пред Нова телевизия заместник-главният редактор на електронното издание Александър Иванов. В последно време двамата често са разговаряли за това. "Огнян беше притеснен за сигурността си, казвал ми е, че е следен", разказа Иванов.
Не би следвало след такъв брутален опит за убийство да се говори за лични причини, смята журналистът. Той отказа да коментира твърденията, че служителят на Frog News Йорго Пецас е признал при разпита си в ДАНС за връзка на Frog News със сайта "Опасните новини".
Най-вероятно информацията, публикувана в "опасните", е изнасяна от вътрешни хора от засегнатите институции - от ДАНС и от приближени на президента, смята Иванов. Колкото и да е добър един журналист, не може да има достъп до такава информация, каза той. Според него е бутафорно твърдението, че стилът на Огнян Стефанов е като на автора, писал в "Опасните".

Натиска, упражнен върху журналистите, Иванов описа като професионален. "Имало е и преди това обаждания  от типа "пациентски", но когато ти звънят в 11 часа вечерта и са запознати с подробности какво си писал преди една година, нещата са други", отбеляза той.
Във включване по телефона Димитър Златков, разследващ журналист, каза, че също се чувства застрашен, и той е бил алармиран от близък човек да се покрие от известно време. /БЛИЦ