63-годишна лекарка от Сливен е поредната жертва на COVID-19, съобщиха близки на д-р Стоянка Секлемова в социалните мрежи. Тя е издъхнала в четвъртък.

По-късно тъжната новина потвърди изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, който уточни че починалата е страдала от онкологично заболяване и от април т.г. не е била на работа в отделението по хемодиализа, тъй като е попадала в рискова групата. Лекувана е била четири дни от двете си заболявания, които са се усложнили от вируса.По обяд в петък д-р Секлемова е била изпратена символично от колегите си, пише "Монитор".

На стената й в социалната мрежа нейната сестра Хризантема Станкова написа: „Приятели, с голяма мъка съобщавам, че тази сутрин си отиде един много скъп за мен човек- сестра ми ! Нека има светлина по пътя и! Ще я запомним с голямото си сърце, любовта към семейството и към нас близките и.

Тя обичаше много професията си на лекар и се раздаваше до последно. Почивай в мир сестричке! Нека има светлина по пътя ти към небесното царство!“.

 

Приятели, с голяма мъка съобщавам, че тази сутрин си отиде един много скъп за мен човек- сестра ми ! Нека има светлина...

Публикувахте от Хризантема Станкова в Сряда, 2 декември 2020 г.

Както БЛИЦ съобщи, починалата медичка е сред шестте жертви на пандемията през последното денонощие в област Сливен.