Спасителни екипи на Минитерството на извънредните ситуации работят по отстраняването на паднали дървета и изтегляне на закъсали и катастрофирали автомобили в различни райони на страната.
В резултат на влошената метеорологична обстановка и вследствие на заледени пътни участъци автомобили и ТИР-ове са аварирали и се е наложило тяхното изтегляне в областите Видин, Монтана, Пловдив, Смолян и Софийска област. Заради прекъснат електопровод 4 села са без ток в област Кюстендил - Жабокрът, Мазарачево, Червена ябълка и Сажденик. Аварийни екипи на енергоразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите и възстановяване на електрозахранването. Спасителен екип на МИС изтегли и катастрофирал на пътя между Копривщица и Пирдоп автобус. При катастрофа тази сутрин на пътя Русе-Силистра, на разклона за село Мартен са пострадали трима души. Автомобил „Фолксваген голф” се е блъснал челно в крайпътно дърво. Спасителен екип на МИС е разрязал автомобила и е извадил пострадалите. Те са транспортирани до болнично заведение от екип на „Спешна помощ”
Териториалните дирекции на МИС са в повишена готовност за реакция. Продължава наблюдението на критични участъци на територията на цялата страна.
До този момент в страната няма данни за бедстващи хора, няма населени места без вода и телефон. /БЛИЦ