Журналистката Соня Колтуклиева написа култов коментар в личния си профил във Facebook. Публикуваме го без редакторска намеса: 


"Добър вечер, уважаеми Слави! Спиш ли? 
Пак ли ще живееш в лъжа? 
Нема такава държава. 
Пак ли ще търпиш и до кога? 
Нема такава държава. Няма смисъл от това и последната илюзия умря в тая страна на власт е глупостта.”

Огромен скандал! Румен Радев се обгради с агенти на Държавна сигурност!

Доволен ли си, Слави от това, че първи безрезервно подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат? Одобряваш ли тези 26-има агенти на Държавна сигурност в неговия Инициативен комитет и сред поддръжниците му или просто не ти пука?! С него “последната илюзия умря”, че сме се отървали завинаги от тежката и мрачна сянка на Шесто на Шесто… Ти мразиш шестаците и глупаците… или бъркам?! “Устата му глупости, в очите му злоба”, а ти не забелязваш това, докога? 

“Те нали уж са нови, а пак са си същите”, сякаш си го изпял за “Има такъв народ”! Защо, Слави, не издигна свой кандидат за президент? Ето, ти Ива Митева - хубава и елегантна; възпитана и послушна. Защо не заложи на новото?

“Не ми говорете за закон и конституция, в тая държава всичко е проституци@.” Слави, ти някак удобно забрави - този, на когото твоите депутати извадиха нарушението на Конституцията - Кирил Петков, беше назначен за служебен министър от твоя избраник Радев, неговата дясна ръка Николай Копринков акушира раждането на 4П или “Президентската Партия на Петков и Почтените”. 

Каквото и да реши Конституционният съд, казусът е ясен: Румен Радев е назначил Кирил Петков с двойното гражданство, законът за това е пределно ясен и еднозначен. 

Слави, нали точно ти правеше кастинги и в екстаз обясняваше за своите кандидат-министри колко езици знаят и къде в чужбина са разнасяли славата на България; държеше да имат научни звания и да са свободни граждани. Хайде сега, сравни биографиите на Румен Радев и Анастас Герджиков! Изпълнител на заповеди и зачислен на столова храна срещу свободен интелектуалец, преводач на Аристотеловата “Политика”! 

Слави, подкрепяш политик със зависимости и скандални прояви: първият му служебен кабинет взе решение да се закупят изтребители “Грипен”, макар това да става само с решение на парламента; негови съветници са с повдигнати обвинения за “търговия с влияние” и “заплаха за националната сигурност”; СРС-та разкриха опит за възпрепятстване работата на КПКОНПИ по случая с назначението на Десислава Радева във ВВС; обществено недоволство, хаос, скок на цените и безработицата съпровождат управлението на втория и третия му служебни кабинети… 

Ти, Слави, от години си мишена на таблоидите, даже осъди някои от тях. Виждаш ли сега поддръжниците на Румен Радев каква мръсна жълто-кафява кампания разгарят срещу проф. Анастас Герджиков? Днес в тиражирането на фейк-овете на Информиран.нет се включи и Татяна Дончева, изобличена от твоите депутати Радостин Василев и Тошко Йорданов в скандала “500К”. Но в безусловната подкрепа на Румен Радев, ти и Татяна Дончева сте ръка за ръка, съзнаваш ли това?! 

… Е, да, прав си, Слави, вѐрно нѐма такава държава. И ти вече си един от продуцентите й. А тя не става по-добра. Защо така?!"