Хасковският съд разгледа делото на харманлиеца Ангел Трендафилов, чието имущество се оценява на 260 000 лева. През последните десетина години Трендафилов е бил безработен, защото не е платил нито един лев данъци на държавата, твърдят представителите на комисията “Кушлев”, и затова не може да докаже произхода на парите си.
Това значи, че той ги е спечелил от престъпна дейност и затова трябва да се конфискува цялото му имущество в полза на държавата, казаха още представителите на комисията “Кушлев” , предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Хасково.
В полза на Ангел Трендафилов дадоха показания свидетели, които се заклеха, че безработният е отглеждал свине и говеда, имал заведение, занимавал се с търговия. В същото време обаче няма платен нито един лев данъци върху доходите, които евентуално е получавал, подчерта държавното обвинение. От прокуратурата смятат да повдигнат обвинение срещу свидетелите за лъжесвидетелстване. По време на процеса в Хасковския съд един от тях, як и набит мъж, заплаши открито две от служителките на комисията “Кушлев” със саморазправа. Ще ти строша краката, извика той към двете жени. Този бандитски изблик втрещи съдията, който обаче не разпореди нищо за прекратяване на скандала. /Тодорка Николова, БЛИЦ