Изпълнителният директор на Комсед АД Галина Гавраилова излезе с отворено писмо по повод скандала, който се вихри със собственика на Хиполенд Мариан Колев. В позицията се казва, че "Неочаквано за нас, прекият ни конкурент използва политическите събития в страната, нанасяйки ни тежки репутационни щети. Г-н Колев е употребил непазарни методи, за да повлияе на пазара, да си осигури нечестно предимство, причинявайки на Комсед финансови, морални и имиджови поражения.

Предлагаме ви да видите какво още пише в отвореното писмо без редакторска намеса:

Отворено писмо

От Галина Огнянова Гавраилова

Изпълнителен директор Комсед АД

През последните дни семейният ни бизнес и моето семейство сме подложени на безпрецедентна по мащабите си публична атака.

Част от българските медии бяха подведени и отразиха некоректно и необективно случилото се. Нито веднъж не бе потърсена нашата позиция като засегната страна от преките внушения и спекулации на Мариан Колев, собственик на „Хиполенд“.

На практика бяха използвани непазарни методи и нелоялни търговски практики, в резултат на което се стигна до изкривяване на пазара. Никой не изяви желание да чуе гледната ни точка. Тъй като бяхме атакувани с огромен брой фалшиви новини и лъжи, ще споделим с българската общественост най-важните факти относно измисления скандал, създаден и генериран от Мариан Колев.

Нашата история надхвърля три десетилетия. Към днешна дата имаме 22 магазина с повече от 250 служители. Ние сме официални представители на водещи световни фирми. Никога не сме водили лични разговори за закупуване, продаване, прехвърляне на собственост. Всички сделки, свързани с фирмата, или преговори с контрагенти са се извършвали единствено и само през обслужващата ни водеща адвокатска кантора.

Под никаква форма политически лица не участват в моя бизнес, както и никога не съм разговаряла с представители на изпълнителната власт. Никога политически лица не са влияели или спирали проверки в моята фирма. В моя бизнес сме заедно с д-р Данаил Генев.

Той развива дългогодишна и успешна предприемаческа дейност в различни отрасли на икономиката, а от пет години сме заедно. Мъжът до мен се включи във фамилния бизнес след решение, взето от съдружника на покойния ми баща. Тоест – става дума за най-обикновена ситуация в една традиционна семейна фирма.

Неочаквано за нас, прекият ни конкурент използва политическите събития в страната, нанасяйки ни тежки репутационни щети. На гърба на протестите и протестиращите той ни дискредитира пред клиентите, пред български и чужди партньори, пред обществото. В условията на икономическа криза, вследствие глобалната пандемия, нашата търговска верига бе подложена на безпрецедентен натиск.

Злоупотребявайки с доверието на медиите и гражданите на площада, г-н Колев употреби непазарни методи, за да повлияе на пазара, да си осигури нечестно предимство, причинявайки ни финансови, морални и имиджови поражения. Неочакван за нас е и опитът на г-н Колев да се самообяви за едва ли не репресирана от властта жертва.

Припомняме, че възходът на неговия бизнес, не само в търговията с детски играчки, а и в много други сфери (включително строителство), категорично се свързва с последните 10 години, в които управлява водещата днес политическа партия. Надявам се и вярвам, че гражданското общество ще си направи необходимите изводи и ще разбере истината. А за всичко останало ще разчитам на българския съд.