Случаят с „Хиполенд“ даде нов повод за въпроса: Кога Христо Иванов и партийците му от "Да България" са искрени – когато крещят от площадите за честност и законност или когато тиражират фалшиви новини, които сеят обществено напрежение и водят до заплахи на бизнесмени и техните семейства, пише "Стандарт".

Александър Сталийски, чието име бе замесено в скандала с „Хиполенд“, публично поиска официална реакция от Христо Иванов. В позиция, разпространена от медиите, той припомня, че собственикът на веригата магазини за детски играчки Мариан Колев на два пъти обяви, че не познава Сталийски и той не е имал интереси към бизнеса му.

Независимо от това членът на изпълнителния съвет на „Да, България“ Ивайло Мирчев пусна видеорепортаж от „Хиполенд“, в който директно сипе обвинения срещу Сталийски. Нещо повече – дори спонсорира видеото, за да постигне масовост в мрежата. Като резултат набеденият бизнесмен заяви, че губи репутация, а семейството му получава заплахи.

Отговорът на това писмо чака не само Сталийски. Защото ако замълчи, Христо Иванов ще потвърди, че е с двоен аршин. И в политика, и в бизнеса.

Когато търси политически дивиденти за „Да, България“, забива знаме в сърцето на ДПС и твърди, че в „Росенец“ се нарушават закони. А когато те са прегазени от политическия му приятел Иво Прокопиев, гузно мълчи и заобикаля Буджака.

Когато негов приятел-бизнесмен е заплашен от държавата с данъчни и полицейски проверки, Иванов надува вузувела за мафия и оставки, но когато неприятел-бизнесмен е със заплахи към работата и семейството си заради фалшиви новини, тиражирани от „Да, България“, председателят доволно протрива ръце.   

Мълчанието на Иванов би било доказателство, че е борец за демокрация, ама само за своите.

Противното би означавало да се извини на Сталийски. И не само да накара Мирчев да изтрие видеото си, но и да го отстрани от партията си. По този начин ще покаже, че не толерира фалшивите новини, още по-малко тяхното спонсориране. Иначе, на площадите ще продължи да стиска юмрук за „Мутри вън“, но като се прогледне в огледалото – ще вижда Маджо.

Позицията на Александър Сталийски четете тук!